Remon van den Kommer is een kunstenaar die foto’s maakt van zwarte homoseksuele mannen en dragqueens/alter ego’s. Zijn werk onderscheidt zich door de perfecte gelikte plaatjes die licht of iets minder licht prikkelend seksueel zijn. Remon confronteert. Niet direct en hard, maar subtiel en vilein. Remon’s foto’s kunnen een licht ongemakkelijk gevoel geven. Er valt ‘eigenlijk’ niets aan te merken aan zijn foto’s, maar toch..

In 2013, op z’n 39ste, ging Remon naar Antigua in het Caribisch gebied voor een bijzondere fotoreportage van marihuana rokende kinderen van homofobe rastafari’s. One love bleek toch niet helemaal one love. Het was voor hem een confronterende ervaring.

Terug in Nederland ging Remon door een grote fase van zelfreflectie, waardoor hij eindelijk afstand kon nemen van vele manipulatieve relaties. Hij weet en durft beter te vertrouwen op zijn intuïtie, wat goed terug te zien is in de foto’s, zijn kunstwerken.

“If you ask me what I came to do in this world, I, an artist, will answer you: I am here to live out loud.”  ― Émile Zola